Menu
Tablet menu

Nauticals Julbord

- Hamngatan 2, 22100 Mariehamn- 
Julbord på restaurangen Nautical i Mariehamn på Åland kan vara så där alldeles perfekt. Att sätta själva upplevelsen i första hand är här något av en filosofi.

De vill ge dig någonting utöver det vanliga och vi tror att vägen dit är omtanke för detaljerna. Maten här erbjuder rena och raka smaker utan att för den skull bli tråkig. Allt är tillrett med kärlek och omtanke, med ett öga framåt och ett öga bakåt i tiden.Råvarorna de söker skall vara de bästa för årstiden, odlade eller uppfödda med omtanke för både djur och natur, gärna i vårt närområde. Viner och andra drycker följer vi samma linje som i letandet efter råvaror. Deras sommelierer ger sig inte förrän ni och de är nöjda.

Mottot för deras service är kort och gott avslappnad elegans, man skall helt enkelt känna sig som hemma vid julbordet på Nautical.

Som grädde på moset har de stans bästa utsikt också!

Tel: +358 18-19931

www.nautical.ax

Gör er bokningsförfrågan nedan

Boka nedan

Fält markerade med * måste fyllas i

Tillbaka till sidans början

Julbord i Sverige

Julbordet är en företeelse som har funnits i sverige i många år. Beroende på var i sverige man bodde, så varierade julbordets läckerheter, från vilt till sill och allt däremellan. Numera så har också nya influenser dykt upp när det gäller julbord de senaste åren. Som till exempel skaldjursjulbord för att bara ta ett exempel.

Julbord i norrland

Ifall man börjar uppifrån med de Norrländska julborden, så har de ett stort inslag av råvaror från skog och sjö. Vanligt är renskav, rökt renskött samt fisk som till exempel röding.

Julbord i Dalarna och Värmland

Fortsätter vi nedåt en bit till bland annat dalarna och värmland så blir det mera älg istället för ren på det traditionella julbordet. Vanligt är älgkorv och köttbullar gjorda på älgkött för att ta några exempel.

Julbord i mellersta sverige

I mellersta sverige så hittar vi en blandning av läckerheter både från norra och södra sverige. Men vanligt på julbord i stockholm är julskinka, köttbullar, prinskorv och sill av alla de slag

Julbord på Öland och Gotland

På öland så är ju den öländska kroppkakan ett inslag på de öländska julbord men även den inkokta laxen. När det gäller julbord på Gotland, så är lamm vanligt förekommande på det Gotländska julbordet.

Julbord i Södra sverige

I sveriges södra delar så var Gåsen vanligt förekommande på skånska julbord en gång i tiden. Dock så är den inte lika vanlig numera. Däremot hittar man ofta brunkål på julbordet i sveriges södra delar.

  1. Förslag
  2. Om
  3. Följ
Alla våra utvalda traditionella JulbordAbisko Mountain Lodge's JulbordAnnorlunda JulbordLate night Show At SixVegansk julmiddag på fröjdas!Julbords- & Nyårsmatscatering

BokaJulbord.nu är främst framtagen för arbetsplatser BokaJulbord.nu är en enkel och lättanvänd JulbordsGuide för arbetsplatser & företag som snabbt vill boka Julbordet som passar just dem. Här finns ca 100 utvalda Julbordsarrangörer...

Läs mer